//
Actualiteit, Italië

Italiaanse president roept op tot eenheid

Tijdens een ceremonie in Puglia heeft de Italiaanse president Napolitano opgeroepen tot een vernieuwde nationale en sociale eenheid. De woorden van Napolitano zetten niet alleen extra druk op de regering om zo snel mogelijk beslissingen te nemen inzake de broodnodige besparingen, maar ook op Berlusconi om zijn verantwoordelijkheid op te nemen.

door Gunther Malin

Napolitano en Berlusconi

Terwijl Napolitano opriep tot verantwoordelijkheidsgevoel en tegemoetkomingen, waren de regeringsleden druk bezig met uitrekenen of er nog sprake was van een meerderheid. Steeds meer politici zegden hun vertrouwen in de regering op en sommige partijen meldden reeds dat de meerderheid niet langer een feit is.

Indien dat inderdaad het geval is en er binnenkort over de besparingsplannen gestemd wordt, loopt de regering het risico dat ze stemmen tekort komt. Om die situatie te vermijden, eisen steeds meer mensen het ontslag van Berlusconi. Gianfranco Fini, van Futuro e Libertà per l´Italia (Fli), stelde een overgangsregering voor om de belangrijkste maatregelen te stemmen. Zodra de besparingsplannen goedgekeurd zijn, zouden er vervroegde verkiezingen volgen.

Il Cavaliere buigt niet

Tijdens de G20 zei il Cavaliere onlangs nog eens duidelijk dat hij geen enkele intentie heeft om op te stappen. “Ik ken niemand die de Italiaanse belangen zou kunnen verdedigen in Italië of in het buitenland. Wie zou Italië kunnen vertegenwoordigen als ik er niet was?”, zei hij tijdens een persconferentie. En zolang de restaurants vol zitten, is er volgens hem ook geen sprake van een echte crisis.

Bronnen: Il Corriere della Sera, La Repubblica

Advertenties

Over Gunther Malin

Nationaal eindredacteur bij 'Het Laatste Nieuws' en journalist.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Archief

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Doe mee met 57 andere volgers

Advertenties
%d bloggers liken dit: